АКТУАЛЬНО

Сьогодні у Стрию завершується перший фестиваль колядок і щедрівок «Різдвяна Стрийщина»

Понеділок, 13 січня 2020, 10:47
Сьогодні в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у м. Стрий, завершується фестиваль колядок і щедрівок «Різдвяна Стрийщина».

У фестивалі взяли участь двадцять п’ять колективів Стрийщини, а також хор «Журавлик» з міста Камянець-Подільський.

Розпочалося дійство 10 січня з благословення єпарха Стрийського Тараса Сеньківа. У своєму слові єпископ зазначив, що фестивалем колядок та щедрівок на Стрийщині розпочинається гарна традиція, яка матиме продовження в майбутньому: «Невід’ємною складовою Різдва, свята наших душ, є коляда, яка єднає нашу історію і сучасність. Коляда - це не просто мистецтво, національна чи народна традиція, а сповідування віри, те, що йде не лише від таланту, а й від серця, з глибини нашої свідомості та приналежності до християнства. Тож нехай цей фестиваль проникає у глибини нашої віри і має продовження у нашому щоденному житті».

Різдвяні піснеспіви звучали у виконанні церковних хорів катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, церков Святого Володимира і Ольги, Благовіщення Пресвятої Богородиці, Рівноапостольних святих Петра і Павла, а також Народного хору «Унісон» с. Братківці, жіночого вокального ансамблю Стрийської музичної школи імені О. Нижанківського та народної хорової капели «Ватра» Стрийського Будинку вчителя.

Зазначимо, що організатором фестивалю є Асоціація диригентів Стрийщини «Камертон» та Стрийська єпархія УГКЦ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next