АКТУАЛЬНО

«Сьогодні у Вишгороді молимося, щоб на непорушних кордонах нашої держави запанували мир, згода і любов», – владика Василь (Тучапець)

Середа, 16 травня 2018, 10:31
«Сьогодні ми зібралися в соборі Вишгородської Богородиці, щоб перед чудотворною іконою Богородиці молитися за мир в Україні, за наш народ, за наше військо. Так хочемо випросити у Неї Божого благословення для нас», – про це 15 травня у соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ говорив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ, під час Молебню за мир і злагоду в Україні за участю Президента України Петра Порошенка, єпископів і духовенства УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП).

У своєму слові архиєрей зазначив: «Ми стоїмо перед іконою, якій майже тисяча років. Вона була подарована патріархом константинопольським князю київському Мстиславу Великому в 1131 році. Згодом цю ікону передали до Вишгорода, у дівочий Богородичний монастир, де вона була головною святинею. Упродовж років сюди відбувалися паломництва тисяч вірних, щоб благати за її заступництвом потрібних ласк!» – наголосив Владика.

Він зауважив, що великий хреститель, князь Володимир, збудував перший храм, Десятинну церкву в Києві, як головний храм на честь Пресвятої Богородиці, випрошуючи саме в Неї Божого благословення та мудрості для того, щоб керувати своїм народом і своєю державою, просити в Господа сили, аби відвертав ворогів від його держави, просити здоров’я і довгих років життя та правління.

Єпископ додав, що до Вишгородської Богородиці зверталися тому, що розуміли, що Вона є наша Небесна Цариця. «Сьогодні так само і ми через цей Молебень випрошуємо Божого благословення для нашого народу. Просимо про Боже благословення для нашого Президента, для нашої влади, для нашого війська та всього нашого люду. Щоб Господь подав мир нашому народу. Щоб відвернув ворогів від нашого народу і щоб на нашій землі, на непорушних кордонах нашої держави запанували мир, згода і любов», – наголосив владика Василь.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next