АКТУАЛЬНО

Сьогодні УГКЦ вшановує пам'ять блаженної Йосафати Гордашевської

Вівторок, 20 листопада 2018, 11:20
Сьогодні УГКЦ вшановує пам'ять першої настоятельки Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії – блаженної Йосафати Гордашевської. Саме 20 листопада 1869 року у Львові, у незаможній українській родині, народилася дівчинка, яку при хрещенні назвали Михайлиною.

Монаше ім'я Йосафата вона отримала у 1892 році, коли разом із о. Єремією Ломницьким і о. Кирилом Селецьким заснували жіночу чернечу спільноту, яка була покликана до апостольської праці серед людей — Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Свято на честь своєї першої настоятельки сестри служебниці вже відзначали в Одесі, Стрию, Надвірній, Києві, Лондоні. Сьогодні урочистості відбудуться у Львові. У каплиці провінційного дому на вулиці Пасічна о 15-й годині розпочнеться Молебень до преподобної Йосафати. Усі присутні матимуть можливість прикластися до мощів блаженної та переглянути фільм про її життя. Такі ж заходи розпочнуться о 16:30, а о 18:00 сестри запрошують на Акафіст до преподобної Йосафати. По його завершенні відбудеться благословення мощами.

Також у  Києві, у сестер служебниць на вул. М Раєвського, в каплиці Софії Премудрості Божої о 16:00 молитимуться вервицю за заступництвом преподобної Йосафати, відтак – Молебень та Акафіст. Завершаться богослужіння благословенням мощами та мируванням.

Святкуватимуть день народження своєї засновниці сьогодні також у Стрию та Надвірній.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next