АКТУАЛЬНО

«Сьогодні Сергій Проскурня каже всім нам, що єдиним режисером нашого життя є Господь Бог», – Глава УГКЦ у листі-співчутті

Середа, 03 лютого 2021, 13:04
«З великим сумом сприйняв я звістку про те, що повернувся до Дому нашого Небесного Отця ваш чоловік, батько і син – Сергій Проскурня. Прийміть мої щирі співчуття та запевнення в молитвах за новопреставленого», – пише Блаженніший Святослав у листі-співчутті, адресованому рідні покійного режисера.

Предстоятель УГКЦ зауважив, що пан Сергій був дуже яскравою особистістю і через свою плідну творчість залишив неабиякий слід у новітній культурній історії нашої країни.

«Відомий український театральний режисер, продюсер, лауреат багатьох премій, а головне – вірний син своєї Батьківщини. Отримавши від Господа Бога багато талантів, він завжди намагався втілювати своє прагнення – через доступні йому інструменти передати дух, свободолюбність і невмирущість українського етносу. Сотні постановочних п’єс, поем, спектаклів, присвячених духовним велетам нашого народу, святкових заходів із різних нагод, зокрема Дня Незалежності України, – це далеко не повний перелік творчої спадщини покійного», – йдеться у листі.

За словами Отця і Глави УГКЦ, новопреставлений був віруючою людиною. Він завжди шукав глибини і знав, що задовольнити цей пошук може лише Господь Бог.

«Ми вдячні йому, що як режисер упродовж років допомагав нашій Церкві в організації і проведенні різного роду урочистих заходів. Це, зокрема, "Просфора" з Блаженнішим Любомиром, святкування 1025-ліття Хрещення України-Русі, академія з нагоди освячення Патріаршого собору в Києві 18 серпня 2013 року, з’їзди молодіжної організації УМХ тощо», – з почуттям вдячності зазначив Блаженніший Святослав.

Глава Церкви наголосив, що сьогодні пан Сергій востаннє зібрав довкола себе рідних, друзів, колег, вдячних шанувальників і каже всім нам, що єдиним «режисером» нашого життя є Господь Бог, який кожному дає час і можливість для реалізації своїх талантів. «Заслуживши людську шану і славу, новопреставлений – щиро віримо – тепер отримає вінець нев’янучої слави від нашого милосердного Отця, який, простивши йому всі гріхи, запровадить його до Небесного Царства», – додав він.

«Нехай ваша молитва в наміренні покійного буде милостинею, через яку ви сподобитеся від Господа потіхи, а пан Сергій – прощення гріхів. Хай Небесний Отець зарахує йому всі старання, які він доклав для Божої слави та добра людей», – побажав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next