АКТУАЛЬНО

Сьогодні минає п’ять років з дня смерті владики Софрона Мудрого

Четвер, 31 жовтня 2019, 12:15
Сьогодні, 31 жовтня, минає п'ята річниця з дня смерті владики Софрона Мудрого. З цієї нагоди в архикатедральному соборі відбулися поминальні богослужіння.

Божественну Літургію очолив судовий вікарій архиєпархії митр. прот. Степан Балагура у співслужінні зі священниками собору та ректором духовної семінарії прот. Романом Микієвичем.

По завершенні Літургії  духовенство разом з присутніми вірними помолилися панахиду в крипті архикатедрального собору, де спочиває владика Софрон.

У післяобідню пору в Івано-Франківській академії імені Івана Золотоустого відбудеться вечір-реквієм пам’яті архиєрея «Історію творять люди».

Пригадуємо, що владика Софрон Мудрий очолював Івано-Франківську єпархію з 1997 по 2005 роки.

Довідка:

Владика Софрон Мудрий сорок років пропрацював в Українській службі Радіо Ватикану і тридцять років був ректором Української папської колегії святого Йосафата у Римі.

Народився 27 листопада 1923 року в м. Золочеві, де й здобув початкову та середню освіту. У часи війни Софрон (Степан) Мудрий опинився в Німеччині, а згодом емігрував до США і вступив до монастиря отців василіан.

Працюючи на Радіо Ватикану, виступав зі щонедільними радіопроповідями, які підтримували віруючих людей в тодішній радянській Україні.

На сімдесят першому році життя Софрон Мудрий повернувся в Україну та очолив Івано-Франківський духовний інститут.

З 1997 до 2005 року був правлячим архиєреєм Івано-Франківської єпархії Української Греко-Католицької  Церкви.

За час правління Івано-Франківською єпархією владика розбудував Івано-Франківський теологічно-катехитичний духовний інститут (тепер Академія Йоана Золотоустого) і вивів його у число найкращих духовних навчальних закладів, добився повернення будинку під консисторію, розбудував єпископську резиденцію. Всього за час свого єпископства рукоположив понад сто тридцять священиків. Преосвященний владика написав багато праць, випустив українською мовою понад сто п’ятдесят релігійних фонокасет, грамплатівок, відеофільмів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next