АКТУАЛЬНО

Сьогодні розпочинається Тиждень молитов за єдність християн'2021

Понеділок, 18 січня 2021, 21:05
Тиждень молитов за єдність християн, який відбувається щороку з 18 по 25 січня, цьогоріч об’єднає всіх християн на спільній молитві вже 53-й раз. Організатором такої молитовної ініціативи, яка є чудовою нагодою разом свідчити віру в єдиного Господа нашого Ісуса Христа, є Всесвітня рада Церков і Папські рада для сприяння єдності між християнами.

Цього року Тиждень молитов за єдність християн буде особливим для тих, хто захоче взяти участь у цій молитві, адже, з огляду на карантинні обмеження, зібратися разом представникам різних конфесій не вдасться.

Головна тема Тижня молитов за єдність християн у 2021 році – «Хто перебуває у моїй любові, той багато плодів приносить». Її запропонувала жіноча чернеча спільнота Граншана, зі Швейцарії (Grandchamp). Починаючи з 1930-х років, монахині відкрили свої двері для всіх християн, які забажали віддатися на служіння Божому слову, не зважаючи на вік, конфесію, країну чи навіть континент. А молитва за християнську єдність була і залишається в серці цієї спільноти від початку її заснування.

Взявши за основу слова Ісуса Христа з Євангелія від Івана (15, 1–21), монахині переконують, що «люди не можуть давати доброго плоду, коли є відірваними від Бога. Лише коли перебуваємо в Христі, Джерелі всякої любові, тоді в усіх нас зростає плід і бажання перебувати в єдності».

Із власного досвіду спільнота з Граншана знає, що єдність завжди потребує важкої праці та вимагає жертовності. Однак найважливіше на цьому шляху єднання – молитва Ісуса Христа, який бажає, щоб усі були єдині, як Він єдиний з Отцем, щоб світ увірував (Ів. 17, 21).

Подібно і ми в Україні, наслідуючи приклад монахинь, прагнемо в духовній єдності пережити цьогорічний Тиждень молитов за єдність християн. Єднаймося всі разом, перебуваючи у храмах чи домівках, у молитві за віднайдення порозуміння та єдність Церкви з 18 по 25 січня 2021 року!

Молитва

Свящ.: Господи, Ісусе Христе, Ти, який молився, щоб усі були одно, згідно з Твоєю волею, молимося і ми до Тебе за ту єдність між нами – християнами. Нехай Святий Дух дасть нам зрозуміти увесь біль нашого розділення та допоможе нам відбудувати єдину Твою спільноту. Дай Боже своїй Церкві відвагу та силу безперестанно захищати справедливість і правду і щоб усі ми дбали про щире бажання єдності в нашому народі, молимося Тобі: вислухай і помилуй.

Хор: Господи, помилуй.

Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next