АКТУАЛЬНО

Сьогодні відбудеться презентація книги «Святий Климент Римський в агіографічних та літургійних церковнослов’янських рукописах»

Середа, 03 березня 2021, 10:56
Центр релігійної культури імені Ігоря Скочиляса, програма «Київське християнство» та кафедра літургійних наук УКУ сьогодні, 3 березня, проводять дванадцятий вебінар, під час якого відбудеться презентація ХХ тому видавничої серії «Київське християнство» авторства ієромонаха-студита д-ра Юстина Бойка.

Початок о 15-й год.

Дискутант: д-р філол. наук архиєпископ Ігор Ісіченко.

Монографія вперше в міждисциплінарному ключі представляє постать святого Климента Римського – Отця Церкви і четвертого понтифіка. За християнською традицією, св. Климент проповідував Євангеліє на теренах сучасної України, у Херсонесі (де віднайдено його мощі), та прийняв у Криму мученицьку смерть за Христову віру. На підставі широкого кола кириличних рукописних текстів автор простежує джерела формування на слов’янських землях (Болгарія, Русь і Сербія) агіографічної та літургійної традиції почитання св. Климента Римського. Цими джерелами були як оригінальні твори климентинської літератури, так і переклади з грецької й латинської мов – житія, мучеництва, служби, похвальні слова, розповіді про чуда тощо.

Зум-посилання для долучення до події: https://us02web.zoom.us/j/83067683024?pwd=OW1LRk02VXNYNThteGZTbDlxWU1Cdz09

Meeting ID: 830 6768 3024

Passcode: 470541

Ознайомитися зі змістом книги можна за посиланням: https://www.facebook.com/events/771904040368262

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://risu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next