АКТУАЛЬНО

Сокальсько-Жовківському єпископу Михайлу Колтуну присвоїли почесне звання Doctor honoris causa

Середа, 16 жовтня 2019, 13:43
15 жовтня у Львівському національному аграрному університеті відбулася академія з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України.

Особливістю святочної академії стало присвоєння найвищої нагороди університету – Doctor honoris causa, єпископу Сокальсько-Жовківському Михайлу Колтуну за значний внесок у розвиток навчального закладу, великий внесок у формування студентської молоді, відродження УГКЦ та плідну співпрацю з ЛНАУ.

Ректор ЛНАУ Володимир Снітинський згадав шлях служіння владики від священника до єпарха Сокальсько-Жовківського та важкі часи переслідування Церкви.

Владика Михайло звернувся до присутніх і закликав шанувати і розвивати таланти, які Бог дає кожному з нас: «Скільки є нас, стільки є талантів. Важливо відкрити для себе життя, зробити його цікавим, наповнити любов’ю до України, Церкви, наповнити себе любов’ю. Ми повинні розвивати свою гідність, яку нам дає Господь, набувати її у своєму житті, присвячувати себе для когось. Робімо все з любові, як Бог творив цей світ, дав нам життя і з любов’ю чекає нашого навернення. Любов Божа подарувала нам життя і веде нас до спасіння». На завершення владика подякував за відкритість і щирість у діленні віри: «Йдімо далі перемагаючи зло – добром, щоб побачити те, що нам обіцяє Господь, а Він нам обіцяє мир, обіцяє любов. Якщо ми будемо виконувати це і любити ближнього, тоді переможемо».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next