АКТУАЛЬНО

Сокальсько-Жовківська єпархія відкрила пасторально-соціальну місію у Слов’янську

Четвер, 23 лютого 2017, 09:54
Виконуючи Постанови Синоду Єпископів, 21 лютого 2017 року Сокальсько-Жовківська єпархія відкрила пасторально-соціальну місію в м. Слов’янську Донецької області, на вул. Вчительській, 2.

Насамперед відбувся Чин освячення каплиці Святого рівноапостольного Володимира. Богослужіння звершив правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Михайло (Колтун) у співслужінні з протосинкелом о. Володимиром Коткевичем, економом о. Михайлом Грицишиним, секретарем-референтом о. Ярославом Малишем, синкелом о. Степаном Макаром, деканом Бродівським о. Юрієм Білем, деканом Буським о. Володимиром Залуцьким та керівником Паломницького центру о. Віталієм Лупієм. Вітав усіх гостей місцевий греко-католицький священик Віктор Коханський, який буде провадити цей проект у Слов’янську.

Варто зазначити, що необхідні сакральні речі для функціонування каплиці та богослужбовий одяг були придбані за кошти, зібрані в усіх деканатах єпархії. Також єпархія профінансувала ремонтні роботи з облаштування будинку.

Відтак було освячено приміщення, в яких у співпраці з БФ "Карітас" вже почали здійснюватися різні соціальні проекти передусім для переселенців, потребуючих дітей, молоді тощо.

Захід відвідав мер міста Вадим Михайлович Лях, який запевнив, що невдовзі буде виділено земельну ділянку для можливості побудови храму УГКЦ.

Зі словом привітання звернулася Надія Володимирівна Оксенчук, начальник Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації. Пані Надія наголосила, що походить з території Сокальсько-Жовківської єпархії і підкреслила, що ці церковні ініціативи потрібно підтримувати і розвивати.

Дзвенислава Чайківська, генеральний секретар БФ "Карітас", зазначила, що Сокальсько-Жовківська єпархія першою розпочинає пасторально-соціальну місію на лінії розмежування. о. Андрій Нагірняк, віце-президент БФ "Карітас", також поставив у приклад старання єпархії для започаткування місії.

Прес-служба єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next