АКТУАЛЬНО

«Солідарність є тією силою нашого народу, яка дозволила протистояти російській агресії», — Глава УГКЦ до єпископів Європи

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:47
Від 13 до 16 вересня 2018 року в м. Познань, Польща, проходить щорічна Пленарна асамблея Ради Католицьких Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ). Цього року центральна тема зустрічі - «Європа: роль солідарності у вихованні сумління та формуванні суспільства».

У зустрічі беруть участь очільники католицьких єпископатів усіх країн Європи, як також Туреччини, Кіпру, Ізраїлю, Казахстану. Україну представляють Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, Архиєпископ Мечислав Мокшицький, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України, та владика Мілан (Шашік), Правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії.

У своєму слові Блаженніший Святослав наголосив, що солідарність, потужна сила громадянського суспільства в Україні, виявилася у всій своїй красі під час Революції гідності як фундаментальна європейська риса нашого народу. «Солідарність, тобто здатність переживати страждання і потреби ближнього як власні, об'єднала людей різних Церков, релігій та національностей і позначила собою смерть пострадянського суспільства та народження політичної нації європейського типу, заснованої на повазі до гідності кожної людини і бажання будувати вільну й незалежну державу», — наголосив Глава УГКЦ.

Він зазначив, що солідарність, яка виявилася в добровольчому та волонтерському русі, є тією силою нашого суспільства, яка дозволила нашому народові протистояти російській агресії та ціною життя десятків тисяч героїв захистити свою Батьківщину.

«Та сама солідарність в умовах глибокої економічної кризи зробила нас здатними простягнути руку допомоги близько двом мільйонам внутрішньо переміщених осіб та долати спричинену війною глибоку економічну та гуманітарну кризу, яку, без перебільшення, можна назвати найбільшою гуманітарною катастрофою в Європі після Другої світової війни», — сказав Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав подякував європейським єпископам за солідарність з Україною у цей наш болючий історичний момент, за молитву, дипломатичну та економічну підтримку, за протистояння московській пропаганді поширенням правдивої інформації про війну в Україні.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next