АКТУАЛЬНО

Солдатам Національної гвардії розповіли про Рік Божого милосердя

Вівторок, 08 березня 2016, 11:10
Центр душпастирювання силових структур діє при семінарії від 2009 року. На сьогодні у братстві перебуває 15 осіб, які регулярно відвідують три різні військові частини, одна з яких - Національна гвардія.

Семінаристи відвідують своїх ровесників-солдатів щонеділі, кожного разу готуючи нову, цікаву та актуальну науку. Так, 6 березня солдати Національної гвардії почули про Ювілейний Рік Божого милосердя та важливість проявляти любов до ближнього в повсякденному житті, підтримавши бодай добрим словом.

Завдяки о. Йосафату Бойку, ВС, який пожертвував банери і буклети для військових частин, хлопці мають можливість молитися перед образом у вільний час і читати про Ювілейний рік та про відпуст. У середньому приходить 30 солдат. Більшість хлопців із Центральної України та зі Сходу, звичайно, є і наші, із Заходу, але їх менше, тому багато солдат не знають, що таке Церква і яку функцію вона виконує. Це видно, передусім із того, як вони слухають і задають запитання, які стосуються цієї тематики. Варто зазначити, що під час наук абсолютно відсутнє поняття «свій-чужий»: брати-семінаристи спілкуються з військовими як зі своїми ровесниками.

Окрім того, учасники Центру душпастирювання силових структур проводять для солдат різноманітні заходи, як от Чин всепрощення, вертеп з парафії Кирила та Методія, «Фронтовий вертеп», свято Святого Миколая. Цікавим є і те, що солдати завжди радо приймають семінаристів та вступають у діалог.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next