АКТУАЛЬНО

Сорокаріччя вічних монаших обітів митрополита Львівського

П'ятниця, 02 липня 2021, 11:47
2 липня 2021 року виповнюється сорокаріччя вічних обітів, що їх у Згромадженні Найсвятішого Ізбавителя склав ієромонах Ігор, нинішній архиєпископ і митрополит Львівський.

Майбутній архиєрей вступив до монастиря Згромадження Найсвятішого Ізбавителя 1973 року. У 1974 році розпочався його новіціат, а в 1975 році було складено перші обіти. Служіння ієромонаха Ігоря припало на часи підпілля та легалізації Української Греко-Католицької Церкви, якої він невтомно домагався разом з ієрархами та духовенством. Усі ці роки він, як добрий душпастир, а відтак архиєрей, жертовно віддавав себе Богові та людям.

Ми дякуємо Господеві за особливий дар – гідного провідника, який є великим взірцем для всіх богопосвячених осіб. Його життя – приклад доброго монашества, скромності й щирої молитви, а найбільше – повної довіри до Бога, який своєю десницею сам провадить людину до спасіння.

Дякуємо Вам, високопреосвященний владико, за Ваш мужній вибір відгукнутися на поклик Господа, через який Він дарував нашій Церкві доброго пастиря. Нехай служіння Йому надалі кріпить Вас на дусі й утверджує в Його мирі та правді звершувати життєвий шлях.

Молимося до Небесного Отця за Вас і за добрі покликання у святій Церкві, які Ви своїм прикладом свідчите. Нехай милосердний Господь обдаровує Вас повнотою своїх благодатей!

ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next