АКТУАЛЬНО

«Соціальне служіння - це основа християнського обличчя віруючої людини» , - протоієрей Роман Сиротич

Четвер, 20 вересня 2018, 11:49
17 вересня 2018 року в Києві відбувся тренінг «Соціальне служіння в парафії – активізація громади: заснування парафіяльного осередку соціального служіння».

Захід провели в рамках проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні», який впроваджується Карітасом. Учасниками тренінгу стали соціальні команди Київської архиєпархії, які активно розвивають служіння ближнім у своїх парафіях.

Під час зустрічі протоієрей Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ, наголосив на тому, що соціальне служіння є основою християнського обличчя віруючої людини, бо тоді віра втілюється в ділах. «Саме тому сьогодні наші команди соціального служіння занурюються у практичну роботу – організацію парафіяльних осередків», - зазначив священик.

Після цього присутні обговорили шляхи та способи втілення парафіяльних соціальних програм. Окрім цього, вони зробили SMART-аналіз та запланували свою діяльність на ближчий час.

Також під час зустрічі відбулася праця з посібником із соціального служіння – «Любов’ю служіть один одному». На прикладі окремих частин книжки учасники обговорили низку важливих питань, які стосуються підвищення рівня соціального служіння в парафіях.

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next