АКТУАЛЬНО

«Соціальна приязнь ― одна з найглибших і найзатребуваніших властивостей сучасного світу»

Четвер, 24 червня 2021, 10:28
Форум відповідальних людей, який 11-12 червня проходив у Патріаршому домі УГКЦ у Львові, став першою подією після тривалих карантинних обмежень, на якій учасники зустрілися в живому форматі.

Цього разу один із наймасштабніших і найтриваліших проєктів Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ присвятили темі «Соціальна приязнь», яка є особливо важливою в умовах пандемії. У форматі дискусій та практик учасники отримали основні кейси про комунікацію в складних обставинах, дізналися про шляхи до успішної соціалізації та випрацювали своєрідні правила поведінки людини в суспільстві.

― Організовуючи цього разу Форум відповідальних людей, ми взяли за основу провідну думку з найновішої енцикліки Папи Франциска про стосунки, потребу людей один в одному. І це не випадково, адже ми всі тривалий час перебували на самоізоляції і, переконаний, що кожен відчував особливу спрагу за живою комунікацією та спільнодією. Саме тому ми вирішили через обговорення теми соціальної приязні підштовхнути людей вибудовувати взаємини, формувати нові платформи для взаємодії, ― наголосив координатор проєкту «Форум відповідальних людей», секретар Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Орест Гевак. ― Соціальна приязнь ― надзвичайно глибока тема, тож для нас було важливо підібрати спікерів, які завдяки своєму досвідові зможуть розкрити її різносторонньо. Тішить і те, що учасники Форуму були з різних куточків країни ― з Києва, з Дніпра, Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Чорткова, Кривого Рогу, Луцька, Мостиська. Бо завдяки їм ми можемо помножувати нашу працю на всю Україну.

Також наскрізною темою цього Форуму відповідальних людей були деякі цілі сталого розвитку: подолання бідності, подолання голоду, гідна праця, скорочення нерівності, відповідальне споживання та партнерство заради стійкого розвитку в перетині взаємин із цінностями.

― У підсумках ми обговорювали те, що можемо творити зміни через зустрічі різних людей, різних проєктів. Важливо, що наші спікери мають потужний досвід у творенні середовищ і розуміють, наскільки люди потребують один одного, стосунків і цінностей. І в цьому суть Форуму, який має бути платформою, де перетинатимуться цінності та стосунки. Окрім обговорень та дискусій ми хотіли показати, як на практиці реалізовують такі проєкти. Тож наші учасники мали нагоду відвідати спільноту «Емаус-Оселя», де щоденно працюють із десятками бездомних людей і творять можливості для їхньої соціалізації. Окрему увагу ми приділили також і темі екології. І разом із соціальною ініціативою «Зелена коробка» вчилися будувати дієві взаємини людини з природою, ― додав Орест Гевак.

Вже наприкінці літа Форум відповідальних людей планують організувати спільно з Коломийською єпархією УГКЦ.

Наталія Павлишин

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next