АКТУАЛЬНО

Соціальні працівники Карітасу підвищують кваліфікацію в Києво-Могилянській академії

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:03
«16 листопада 2015 року працівники БФ "Карітас-Київ" продовжили навчання на курсах підвищення кваліфікації в Школі соціальної роботи імені В.І. Полтавця Національного університету "Києво-Могилянська академія", - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Нагадаємо, що 28 жовтня 2015 року 16 соціальних працівників із регіональних та національного офісів Карітасу України розпочали підвищення кваліфікації.

Програма навчання становить чотири модулі, кожен із яких триває тиждень. Сьогодні розпочався другий модуль, під час якого було детально розглянуто методи соціальної роботи. Також було опрацьовано один із випадків з практики соціальної роботи, що сприяло засвоєнню отриманого теоретичного багажу знань на практиці.

БФ "Карітас-Київ" протягом останніх років виступає за надання соціальних послуг саме тими спеціалістами, які пройшли спеціальну підготовку. В ідеї здобуття кваліфікації соціального працівника лежить потреба знань основних концепцій, методів, підходів, принципів та стратегій втручання при роботі з клієнтами. 

«Під час навчання спеціалісти відновлюють знання щодо історичних засад соціальної роботи, її основних завдань, цільових груп. Виклади та практичні заняття Школи сприяють формуванню зовсім іншого бачення: себе як спеціаліста, який вміє знаходити найбільш оптимальне рішення в умовах наявності етичних дилем; клієнта як експерта усього, що відбувається в його житті, який може не лише потрапити в складну ситуацію, але й наділений ресурсами для виходу з неї; нових методів, форм, стратегій та прийомів на шляху планування та досягнення поставлених завдань», - говорить соціальний працівник БФ «Карітас-Київ» Олена Федай.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next