АКТУАЛЬНО

Спільним екуменічним молебнем в Івано-Франківську відзначили День міста

Вівторок, 08 травня 2018, 11:55
З нагоди Дня міста Івано-Франківська у неділю, 6 травня, на центральній площі біля міської ратуші відбувся спільний молебень за участю владик різних християнських конфесій. До молебню приєдналися сотні іванофранківців і гостей міста. Молилися за Боже благословення для всіх та мир в Україні.

«Усіх щиро вітаю зі святом. З самого ранку в наших храмах молилися за Івано-Франківськ, його мешканців, які сьогодні мають гарну нагоду зустрітися разом на святі і привітати один одного з Днем міста, котре ми, направду, любимо і шануємо. Воно є гарне, старовинне і молодіжне, наукове, християнське, бо маємо багато прекрасних храмів, де молимося за людей і мир в Україні та Боже благословення для усіх», - вітав усіх присутніх Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

«У 1662 році Станіславів отримав Магдебурзьке право, а 1962 року отримує сьогоднішню назву – Івано-Франківськ. Ми святкуємо 356-ту річницю міста, яке пройшло різні епохи. Також різною тут була історія Церкви, діяльність греко-католицьких єпископів та  православних. Це місто багатьох національностей і, відповідно, культур, які в ньому комфортно почуваються. Це місто дійсно високодуховне, висококультурне – дійсно європейське. Я живу тут уже двадцять років і кращого для мене немає. Дякую Богові за те, що став мешканцем Івано-Франківська і членом його громади», - наголосив Митрополит Івано-Франківський і Галицький УПЦ КП Іоасаф (Василиків).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next