АКТУАЛЬНО

Спільнота отців Воплоченого Слова у Скадовську відзначила десяту річницю свого заснування

Субота, 05 грудня 2020, 12:36
Цього року спільнота отців Згромадження Воплоченого Слова у Скадовську відзначила десяту річницю свого заснування. З цієї нагоди у Скадовськ прибули отці Згромадження, які протягом цих десяти років служили у цій спільноті.

Святкування розпочалися дводенними (2-3 грудня) різдвяними реколекціями у місцевій парафії Покрови Пресвятої Богородиці, якою опікуються отці. Реколекції проводив о. Андрій Карпінець, ВС.

4 грудня урочисту архієрейську Божественну Літургію очолив екзарх Одеський, Владика Михайло (Бубній). Під час проповіді владика розказав історію входу у храм пресвятої Богородиці, а також підкреслив важливу роль батьків у християнському вихованні дітей.

По закінчення Служби Божої єпископ вручив подячну грамоту дякуючи отцям за ревне служіння на парафії, в свою чергу ігумен монастиря о. Йосиф Монтес ВС, подякував владиці за те що очолив святкову літургію, а також всім священникам, які чисельно зібралися, щоб розділити радість маленького ювілею.

Довідка:

З 2010 року о. Василь Харкавий ВС, одержує декрет про офіційне призначення адміністратором парафії Покрова у м. Скадовська.

Із приїздом в м. Скадовськ отці чину продовжують будівництво Свято-Покровського храму і вже восени 2014 року на запрошення пароха о. Івана Барчука, ВС, владикою Михаїлом (Бубнієм) було освячено золотий купол. Всі подальші роботи по завершенні храму продовжив о. Василь Харкавий .

2 жовтня 2016 року правлячим екзархом Михаїлом храм було освячено. На ці урочистості взяли участь священики із Одеського екзархату, монахи та монахині нашої Чернечої родини, протоігумен о. Теодор Мацапула, а також Архимандрит Згромадження Воплоченого Слова о. Густаво Нєто, ВС.

З жовтня 2016 р. настоятелем храму став о. Андрій Карпінець,ВС, за період служіння якого в серпні 2019 р. міська влада виділила в постійне користування нашій парафіяльній спільноті нову земельну ділянку обабіч храму під будівництво майбутнього монастиря.2016 року до Скадовська приїжджає на служіння о. Йосиф Монтес, ВС, який народився в Аргентині і вже більше як 20 років звершує своє служіння на Україні. 2019 року о. Андрій Карпінець, ВС отримує нове призначення, а на його місце приїжджає о. Михайло Леспух, ВС.

З перших днів перебування на Скадовщині першочерговим завданням отців нашого монастиря стала праця над спасінням людських душ. Оскільки ця місцевість на протязі багатьох десятків років перебувала під ярмом антихристиянських ідеологій, то довелося починати із самих початків. Наші священники розпочали із проповідування Слова Божого та служіння літургійних богослужінь, організації катехитичної школи для дітей та підлітків, проведенні літніх таборів та різних паломницьких поїздок, зокрема до відпустового центру в с. Зарваниця. В останні роки була заснована біблійна школа та група матері в молитві. На даний час також наші священники проводять плідну апостольську працю в навчальних закладах м. Скадовська та в засобах масової інформації через місцеві газети та соціальні мережі. Неодноразово доводилося також брати участь у волонтерській діяльності та капеланській праці із військовими.

iveukraine.com.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next