АКТУАЛЬНО

Спільнота святого Егідія в Івано-Франківську організувала п'ятиденну «Школу солідарності»

Четвер, 23 серпня 2018, 12:33
Як розповів кореспондентці Бліц-Інфо член Спільноти святого Егідія журналіст Іван Харук, так вони хотіли показати школярам-старшокласникам і студентам справи, які організовує спільнота вже протягом багатьох років.

«Першого дня була загальна зустріч, на якій ми знайомилися, показували відео та фото з різдвяних обідів, роздавання їжі, щомісячної молитви за мир, коли згадують усі країни, де є війна. Також розповідали про знайомство та дружбу друзів зі спільноти з ромами», - каже Іван Харук.

За його словами, віднедавна волонтери спільноти познайомилися з дорослими та дітьми з ромського табору. Ходять туди щотижня, роблять уроки з дітьми, вчаться разом читати і писати.

У рамках «Школи солідарності» також відбулася зустріч молоді з ромами. А ще на учасників школи чекала традиційне роздавання їжі безпритульним, щосереди і щоп'ятниці, відвідини геріатричного пансіонату і традиційний пікнік.

«Ми хотіли більше розповісти про діяльність Спільноти святого Егідія і показати молоді інше життя, з яким, можливо, вони досі не зіштовхувалися, але яке мають можливість своєю участю та дружбою змінити на краще», - пояснює Іван Харук.

Довідка

Спільнота святого Егідія – міжнародна асоціація, заснована в 1968 році в Римі. Зараз до неї належать сотні тисяч членів різних віросповідань із більше ніж 100 країн світу. Основним завданням спільноти є миротворча та гуманітарна діяльність. В Івано-Франківську Спільнота святого Егідія діє з 2004 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next