АКТУАЛЬНО

Співчуття владики Йосифа Міляна з приводу смерті протоієрея Віталія Сидорука

Неділя, 04 квітня 2021, 18:41
«Перед лицем смерті усі рівні. Вона завжди невчасна і небажана. Смерть часто завдає болю, але завжди вчить любити тих, що поруч, і дякувати Богові за тих, що нас покидають у земній мандрівці» - цими словами владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, висловив слова співчуття з приводу смерті протоєірея Віталія Сидорука.

У листі архиєрея зокрема йдеться про таке: «Сьогодні нестерпний біль прошив наші душі, коли надійшла звістка про смерть протоієрея Віталія Сидорука. Ця мить зранила наші серця, зруйнувала наші плани та сподівання, змусила сумувати та зануритися у спогади, пов’язані з о. Віталієм».

Владика також зазначив, що сьогодні з довірою до Бога змушені сказати слово: «Прощай! Дякуємо, що був з нами, що служив Богові, що невтомно розвивав Його святу Церкву на теренах Київської архиєпархії. Дякуємо за відкриті парафії, побудований храм, нагодованих та одягнених убогих людей». Сьогодні дякуємо Богові, що кличе до себе кращих, бо там отримують свою вічну нагороду. У Його Царстві ще більше будуть придатними до служіння Господу і людям. Спочивай з Богом, любий співбрате!».

«Дорогі Наталіє, Антонію, Максиме! Дорога скорботна родино! Сьогодні разом із Вами заридала вся родина духовенства Київської архиєпархії! Ми плачемо разом із Вами, бо втратили дорогого батька, брата, товариша, духівника та душпастиря! Прийміть наші щирі співчуття, які з глибини серця надсилає вам кожна священича родина та кожна парафіяльна спільнота Київської архиєпархії. Нам боляче прощатися з такою людиною, але ми впевненні, що Він у Божих руках. Віримо, що Господь прийняв душу слуги свого протоієрея Віталія до свого Царства і своїми обіймами дарує Йому вічну нагороду!» - йдеться у слові владики Йосифа Міляна, єпископа-помічника Київської архиєпархії.

 

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next