АКТУАЛЬНО

«Спільно свідчити про Христа і формувати християнську інтелігенцію для постійної обнови українського народу» - покликання «Обнови», проголошене на конференції

Четвер, 04 листопада 2021, 12:26
29-30 жовтня, зважаючи на карантинні обмеження, в онлайн-форматі відбулися з'їзд та конференція ФУКАСТ "Обнова", у яких взяли участь делегати шести активних осередків товариства, близько 40 учасників зі Львова, Тернополя, Києва, Чернівців, Івано-Франківська і Любліна (Польща).

Розпочався з’їзд ввечері 29 жовтня. Студенти-католики спільно помолилися та виконали Обновлянський гімн, який починається словами: "Серця наші не горді та кров молода...". Молитва та виконання гімну відбулися в незвичному форматі - кожен співав та молився біля своїх екранів, але з впевненістю в тому, що саме молитва сьогодні нас тримає та об’єднує.

Після спільної молитви студенти-католики слухали звіт діяльності учасників секретаріату, комісій Федерації, голів студентських товариств, відтак було обрано новий склад всеукраїнського керівництва.

А власне, 30 жовтня обновлян об’єднала подія, яка відбувається лише раз на рік - конференція, яка цьогоріч  присвячена 20-річчю створення ФУКАСТ “Обнова”. Відбулася також презентація напрацювань Стратегії Обнови'2030.

Конференція розпочалася, звичайно ж, з молитви та гімну Товариства. Програма заходу включала в себе вітальне слово владики Теодора, який звернувся до студентів-католиків: "Вірність Христу, яку ви, обновляни, маєте у собі, нехай буде для вас непохитним фундаментом, тож вивчайте його, аналізуйте, адже це необхідно, щоб служіння вдосконалювалось". Владика закликав студентів-католиків: "Прошу вас, діліться вірою з тими товаришами, які загубилися, допомагайте їм пізнавати вчення Христа і, зрештою, вони зроблять свій остаточний вибір".

Опісля до учасників конференції промовив о. Роман Демуш, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, який запевнив: "У теперішній час нам необхідно говорити про єдність Церкви та молоді, у чому Патріарша молодіжна комісія, яка є прямим інструментом Глави УГКЦ, Синоду єпископів - завжди відкрита до вас та готова допомагати й надалі співпрацювати з вами". Також з вітальним словом, молитвою та благословенням до молоді звернувся духівник Федерації - о. Юрій Блажиєвський.

Після натхненного слова владики та священників відбулося представлення напрацювань зі Стратегії Обнови'2030. Обновляни ознайомилися з реальним станом наших осередків (відповідно до проведеного SWOT аналізу), із матеріалами опрацьованого аналізу середовища, яке ще раз дало змогу  утвердитися у своїй ідентичності. Адже саме Товариство було створене з ініціативи Андрея Шетицького, має свій Статут, якого дотримується у своїй діяльності, а також Гімн та прапор, і найважливіше - людей, які щиро горять своїм покликанням.

На конференцію також були запрошені спікери, які презентували свої доповіді молоді. Юрій Підлісний – обновлянин, президент Федерації "Обнова" 2003-2007 рр., голова Комісії у справах родини та мирян УГКЦ, виступив із доповіддю, яка звучала так: "Роль "Обнови" у формуванні християнських цінностей сучасної молоді". Пан Юрій поділився своїм досвідом перебування в студентському Товаристві, а також закликав молодь не боятися свідчити про Христа там, де вони покликані бути. Мар'ян Лазарук, обновлянин, президент Федерації "Обнова" 2009-2011 рр., розкрив тему громадської діяльності Товариства та якою вона повинна бути.

Романа Мисула – обновлянка, сеньйор Товариства "Обнова", член управи організації JECI-MIEC. Тема її доповіді - "Діяльність Обнови серед студентів". Пані Романа поділилась, як саме і що повинна робити Обнова для студентської молоді

Одним із ключових та найважливіших моментів зустрічі було оголошення покликання (місії) Обновлян, яку сформулювали недавно, зважаючи на виклики сучасності. А звучить покликання так: "Спільно свідчити про Христа і формувати християнську інтелігенцію для постійної обнови українського народу".  

Час конференції пролетів швидко і став для нас платформою в наших намірах розвитку Товариства українських студентів-католиків "Обнова". На завершення всеобновлянського зібрання новообраний президент Федерації Марія Коханська висловила вдячність за присутність усім учасникам, побажала новообраній управі ФУКАСТ "Обнова" успіхів та натхнення, щоб і надалі обновляти все в Христі.

Пресслужба ФУКАСТ "Обнова"


ТЕГИ: Обнова, з'їзд
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next