АКТУАЛЬНО

«Спільнота УГКЦ цими днями у великій жалобі»: Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу смерті професора Ігоря Скочиляса

Понеділок, 21 грудня 2020, 20:30
«Із великим сумом сприйняв я звістку про те, що після ускладнень від коронавірусу повернувся до дому нашого Небесного Отця Ваш чоловік – Ігор Скочиляс. Прийміть мої щирі співчуття та запевнення в молитвах за новопреставленого», – пише Блаженніший Святослав у листі-співчуття, адресованому п. Ірині Скочиляс, дружині професора Ігоря Скочиляса, який вчора, 20 грудня, відійшов у вічність.

Глава УГКЦ заявив, що спільнота Української Греко-Католицької Церкви, історію якої довгі роки плідно досліджував п. Ігор Скочиляс, цими днями у великій жалобі.

«Пан Ігор, за свідченням багатьох, усі свої таланти: гострий розум, наполегливість, терпеливість – поклав на вівтар науки. Цю любов до науки він перейняв від свого учителя, визначного історика Ярослава Дашкевича, не тільки примноживши її своїм життям і клопіткою працею, а й запаливши нею сотні юних сердець. Віримо, що його послідовники завжди пам’ятатимуть свого улюбленого викладача у своїх молитвах», – йдеться у листі.

Глава УГКЦ виокремив особливу рису покійного професора – його людяність: «Студенти, колеги-викладачі, співпрацівники в різного роду проєктах, якими займався пан Ігор, запам’ятали його як особу, котра мала дар тонко відчувати іншу людину, а особливу ту, що в потребі. Своїми словами та вчинками він відкривав їй обличчя Небесного Отця, який добрий до всіх».

Звертаючись до дружини покійного пана Ігоря та його родини, Блаженніший Святослав висловив запевнення у тому, що «сьогодні Господь відкриває перед ним небеса, даруючи йому радість споглядати Свою славу, а Вас і Вашу родину наділяє ще одним небесним заступником, який випрошує для вас потрібні ласки».

«Нехай Ваша молитва в наміренні покійного буде милостинею, через яку Ви сподобитеся від Господа потіхи, а Ваш чоловік – прощення гріхів. Хай Небесний Отець зарахує йому всі старання, які він доклав для Його слави та добра людей», – додав Отець і Глава УГКЦ, запевняючи у своїй молитві за новопереставленого.

Пригадуємо, що вчора, 20 грудня 2020 року, через ускладнення перебігу коронавірусного захворювання Ігор Скочиляс, доктор історичних наук, професор, декан гуманітарного факультету Українського католицького університету, автор численних наукових праць, ініціатор і натхненник дослідницької програми «Київське християнство», відійшов у вічність.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next