АКТУАЛЬНО

«Справжній екуменізм вимагає покори, але водночас і мужності», − Глава УГКЦ про екуменічну місію Східних Католицьких Церков

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:27
У рамках роботи Пленарної сесії Конгрегації для Східних Церков, яка проходить цими днями у Ватикані, Блаженніший Святослав виступив із доповіддю про екуменічну місію Східних Католицьких Церков.

«Досвід останніх двох століть виразно показує, що у відновленні єдності чи сопричастя Церков християни поділяються на дві категорії: тих, хто прагне єдності, і тих, хто її не хоче», − наголосив Глава УГКЦ, підсумовуючи своє звернення до учасників пленарного засідання.

«Якщо є бажання, завжди знайдуться необхідні засоби для його реалізації. Натомість, якщо такого бажання нема, наводиться низка причин – історичних, пасторальних, канонічних – для уникнення цієї єдності», − констатував Предстоятель УГКЦ.

Справжній екуменізм, на думку Блаженнішого Святослава, вимагає покори, але водночас і мужності простити і просити прощення: «Аргументи історичного минулого повинні застосовуватися виключно для того, щоб уникнути гріхів минулого в нашому  майбутньому».

У своїй доповіді він також представив екуменічну діяльність УГКЦ та  запропонував конкретні кроки на шляху екуменічного діалогу. 

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next