АКТУАЛЬНО

Спільна молитва православних і католиків у Лондоні

Четвер, 08 листопада 2018, 15:19
6 листопада 2018 року, на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпископа єпархії Пресвятої родини в Лондоні, при українському катедральному храмі відбулася зустріч членів екуменічного діалогу між Католицькою Церквою та Орієнтальними Православними Церквами Великої Британії.

На зібранні були: архиєпископ Кевин МкДоналд, католицький співголова діалогу, архиєпископ Анґéльос із Коптійської Церкви, православний співголова, Архиєпископ Бірмінггама Бернард Лонґлій, Архиєпископ Атанасій Тома Давуд із Сирійської Церкви, Єпарх Сиро-малабарський Йосиф Срампікал, Єпископ Пол Гендрікс, монсиньор Кіт Ньютон, канонік Джон О’Тул, секретар Відділу діалогу і єдності Католицької Єпископської Конференції Англії і Валії та інші священики і миряни, члени Католицького – Орієнтального православного регіонального форуму Великої Британії.

Основною темою дискусії був обмін пасторальним досвідом щодо уділення Святої Таїни Хрещення.

Особливістю цієї зустрічі стала спільна молитва Вечірні у візантійському обряді в катедральному храмі Пресвятої родини. Українська катедра мала за честь приймати достойних членів Католицького – Орієнтального православного регіонального форуму, а також численних вірних Православних і Католицьких Церков, які об’єдналися в молитві за церковну єдність.

Гостей і присутніх привітав владика Гліб, який вказав на основну мету екуменічного зібрання: спільне обговорення, взаємне пізнання, молитва і творення атмосфери доброї волі. До присутніх звернувся також архиєпископ Кевин МкДоналд, який підкреслив завдання Форуму – встановити кращу співпрацю між Церквами. Проповідь виголосив архиєпископ Атанасій зі Сирійської Православної Церкви.

На завершення Вечірні, в якій спогадувано пам’ять святих мучеників і нотарів Маркіяна й Мартирія, пастирі Католицьких та Православних Церков уділили вірним архиєрейське благословення.

Опісля ієрархи та вірні мали нагоду познайомитися та поспілкуватися при трапезі в катедральному залі.

Сподіваємося, що цей день зустрічі, молитви і трапези стане ще одним кроком у звершенні Христового заповіту: «щоб усі були одно» (Ів. 17, 21).

Прес-служба Лондонської єпархії Пресвятої родини


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next