АКТУАЛЬНО

«Спільна просфора» для допомоги пораненим воїнам АТО

Вівторок, 13 січня 2015, 09:18
11 січня із благословення правлячого єпископа Бучацької єпархії та співдією парафії прокатедрального собору м. Бучача Благовіщення Пресвятої Богородиці, зокрема служителя о. Володимира Гнилиці, було організовано «Спільну просфору».

Благодійна акція була організована для збірки коштів, які підуть на протезування та реабілітацію поранених воїнів в АТО. Серед запрошених була як духовна, так і світська влада, зокрема п. Микола Люшняк, депутат Верховної Ради України .

Благодійних обід розпочався із благословення столу о. Володимиром Заболотним, протосинкелом Бучацької єпархії, який в перервах між виступами хорів розповідав про свої недавні відвідини воїнів АТО в м. Дебальцево. Прекрасні композиції презентував хор прокадрального собору м. Бучача, також хор парафії Різдва Пресвятої Богородиці в м. Хмельницькому. Також від учасників акції лунали слова підтримки для воїнів та побажання миру.

«Спільна просфора» - акція, покликана об’єднати всіх не тільки за спільним столом, але й формувати кожного з нас в єдину родину», - поділився з нами о. Іван Данкевич, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці в м. Хмельницькому.

Наприкінець виступив дует «Писанка», який подарував присутнім мелодіний спів і гру на цимбалах.

«Як чудово, що ми об’єднуємося не тільки за столом, але й у молитві за нашу Україну, за наш народ. Проте сьогодні маємо можливість допомогти нашим воїнам, не тільки в молитві, але й у благодійний спосіб», - зазначив о. Володимир Гнилиця під час свого слова.

 

Андрій Шестак
Прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next