АКТУАЛЬНО

Спільна просфора у соборі Святої Софії

П'ятниця, 15 січня 2016, 16:47
13 січня у соборі Святої Софії в Римі відбулася спільна просфора для представиків церковних та державних українських інституцій, присутніх у м. Римі.

З цієї нагоди в українському храмі, збудованому патріархом Йосифом Сліпим у Вічному місті, відбулася Божественна Літургія, яку очолив владика Гліб, Єпарх єпархії Пресвятої родини у Лондоні. З ним співслужили ієромонахи монаших чинів та згромаджень, української папської колегії св. Йосафата, священики-капелани та студенти. У своїй проповіді під час богослужіння з нагоди Старого нового року владика Гліб звернув увагу на значенні вдячності та прощення у християнському житті: “Вдячність – це основа, на якій ми повинні будувати наші стосуники з Богом і нашими ближніми”. Проповідник також закликав усіх до прощення: “Ми повинні простити один одному, самі собі і навіть Господу Богу”, пояснивши, що дуже часто ми ображаємось на Бога за те, що Він не дає нам того, чого ми просимо у наших молитвах.

Після Літургії вірні молилися Велику вечірню з литією, яку очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Другою частиною спільної зустрічі представників Української Церкви та громади в Італії була спільна трапеза та розділення різдвяної просфори. На завершення о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія”, подякував усім за момент спільної молитви і радість зустрічі “різних церковних і державних інституцій, які на теренах Італії трудяться для добра Української Церкви і народу. Це патріарший двір, який, згідно із задумом нашого славного фундатора патріарха Йосифа, продовжує збирати всіх у розсіянні сущих”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next