АКТУАЛЬНО

Спільними силами до великих звершень: в Острові посадили понад сімсот молодих саджанців сосни

П'ятниця, 12 травня 2017, 15:22
На початку травня у селі Острів, що біля Тернополя, вдалося провести широкомасштабний екологічний проект. Спільними зусиллями Бюро УГКЦ з питань екології, школи, місцевої влади та державного лісогосподарства вдалося посадити понад сімсот молодих саджанців сосни.

Референту Екобюро у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василю Шафрану вдалося без жодних труднощів консолідувати місцеві сили для втілення даної ініціативи. З боку місцевої влади, в особі п. Богдана Піщатіна, було попередньо схвалено такий захід та домовлено про земельну ділянку, яку можна використати для насадження лісових смуг. Ділянки, які є не придатними для господарських цілей і пустують, можна знайти у кожному селищі. Тому місцева влада радо зголошується на схожі заходи, щоб надати нове доцільне призначення ділянкам землі, які пустують.

Велику матеріальну підтримку отримав цей проект від місцевого лісового господарства, яке, в особі п. Олега Брохівського, надало посадковий матеріал та практичні поради для успішного приживання саджанців.Такі можливості та пропозиції наших державних структур потрібно використовувати, адже тут йдеться не про особисті зацікавлення, але про спільні інтереси загальнонаціонального характеру.

Важко було б уявити собі реалізацію цього задуму без фізичної підтримки старшокласників Острівської школи. Вони разом із своїм вчителем біології та екології п. Оксаною Працінь вправно впорались із цим завданням. Варто зазначити, що це не перший екологічний захід в селі Острів, який проводиться за підтримки учнів та вчителів місцевої школи.

Після висадження нової лісової смуги в Острові, представники усіх задіяних сторін вирішили продовжувати почату традицію у ще більших масштабах та бути прикладом для розвитку екології рідного краю для інших міст та сіл.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next