АКТУАЛЬНО

Спільнота «Кампус» Паризької єпархії «піднялася в Альпи з Ісусом»

Середа, 29 липня 2020, 12:06
З 20 по 25 липня спільнота молоді «Кампус» Паризької єпархії святого Володимира Великого побувала на духовному відпочинку в місті Ла Клюзас, що у французьких Альпах.

Кожен день розпочинався Божественною Літургією у каплиці будинку в горах. «Ця спільна молитва у світлі ранку та свічок щодня пробуджувала нас ставати кращими, давала нам наснаги та духовної рівноваги на день. Кожен мав нагоду висповідатися і прийняти у своє серце живого Бога у Пресвятій Євхаристії. Відразу після сніданку кожного дня ми вирушали в похід. Господь дарував нам чудову, сонячну погоду, – діляться спогадами учасники походу, –  дорогою ми насолоджувалися гірськими краєвидами, свіжим альпійським повітрям, лісовими ягодами, спілкувалися одні з одними та співали різних пісень. Впродовж цих кількох днів ми відкрили для себе всю чарівність містечка Ла Клюзас та його околиць, не раз пройшли кряжами Дрозда та Вовка (Crêt de Merle, Crêt de Loup), дісталася гірського озера Де Конфен (Lac des Confins) та молилися в чудових гірських церквах».

Вечорами мандрівники поверталися до свого будинку, молилися, ділилися спільною трапезою, переглядали фільми, а також читали Святе Письмо і роздумували над символікою різних гір, що там згадуються.

«Через читання Святого Письма у тиші гір та при з’яві перших зірок ми відчували Божу присутність і намагалися вслухатися в те, що Він хоче кожному з нас сказати. І хоч подорож в Альпи вже закінчилася, наша подорож з Богом не зупиняється. Кожен з нас щось почув від Бога у тих таємничих горах і ми віримо що ця подорож є ще однією сходинкою до зближення з Ним», – кажуть молоді люди зі спільноти «Кампус».

Духовний відпочинок в Альпах організували Комісія молоді Паризької єпархії та собор Святого Володимира.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next