АКТУАЛЬНО

Спільнота "Лицарі Колумба" провела Всеукраїнську прощу в Гошеві

Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:10
Найбільша у світі католицька чоловіча організація, яка нещодавно розпочала свою діяльність на теренах України, провела Всеукраїнську прощу для своїх учасників.

Упродовж двох днів, 6-7 жовтня, на Ясній горі, що в с. Гошів, відбулася ІІІ Всеукраїнська проща чоловічої спільноти "Лицарі Колумба". На спільну молитву до них завітали Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) та правлячий єпископ Чернівецької єпархії Йосафат (Мощич).

У перший день прощі лицарі молилися Акафіст до Богородиці. Трохи пізніше розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Володимир. Після Літургії відбулося освячення Лицарського хреста та Пагорба хрестів. Далі проща продовжилася згідно з програмою.

Уранці наступного дня прочани мали реколекційні науки. Опісля був відведений час на сповідь та підготування до Божественної Літургії. Об 11:00 розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Йосафат.

Додамо, що організацію лицарів Колумба заснував отець Майкл Джозеф Мак-Гівні в Нью-Гейвені (США) в 1882 р. На сьогодні членами організації є два мільйони осіб, об'єднаних у 16 тис. 900 рад, з яких 200 рад працюють в університетських кампусах. Лицарями Колумба можуть стати лише практикуючі католики і лише чоловіки віком старше 18 років. За їх підтримку Церкви і місцевих громад, а також за їх благодійну діяльність папа Іван Павло II назвав братство «сильною правицею Церкви».

В Україні вперше бажання про заснування рад братства висловив кардинал Любомир Гузар у 2006 році. Цю ініціативу у 2011 році підтримав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Перша Рада лицарів Колумба в Україні була створена 20 вересня 2013 року при Патріаршому соборі в Києві. В Івано-Франківську така організація діє з 2015 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next