АКТУАЛЬНО

Спільнота УКУ отримала тимчасовий безкоштовний доступ до курсів Coursera

Середа, 25 березня 2020, 11:47
Після початку дистанційного навчання в УКУ платформа Coursera оголосила про можливість безкоштовного доступу до курсів та сертифікатів для університетів, зацікавлених в ініціативі. УКУ вже за кілька днів опинився серед шістнадцяти тисяч університетських спільнот у всьому світі, які скористалися пропозицією та отримали вільний доступ до освітнього контенту.

Завдяки оперативній роботі заступника першого проректора Андрія Боровця, керівника IT-відділу Володимира Бокли та керівниці ЦеНІТ Аліни Синицької УКУ став першим з українських вишів, яким Coursera надала доступ до своїх освітніх ресурсів. Проте, за словами декана факультету прикладних наук УКУ Ярослава Притули, першість в Україні робоча група великим досягненням не вважає.

«Значно важливішим є те, що ми даємо рекомендації щодо курсів, повноцінно інтегруємо їх у навчальний процес, – пояснює він. – Думаю серед українських вишів уже є з десяток тих, хто пробують отримати доступ. Знаю три-п’ять вишів, які перебувають у процесі отримання», – додає Ярослав Притула.

Сьогодні всі факультети УКУ вже створили свої колекції рекомендованих курсів для кожної навчальної програми, а деякі з викладачів — уже додали навчальні модулі Coursera у свої освітні програми. «Викладачі, зацікавлені в інтеграції навчальних модулів на Coursera у своїй курси, матимуть змогу керувати та модерувати навчання групи на зовнішній платформі», – додає проректорка з науково-педагогічної роботи Софія Опацька. Курс, пройдений на платформі, зарахується як дисципліна вільного вибору чи складова окремої дисципліни лише за умови попереднього узгодження із викладачем чи керівником навчальної програми, а також за умови успішного завершення курсу та отримання сертифікату від Coursera. Сертифікати, які раніше потрібно було оплачувати, відтепер можна отримати безкоштовно.

Безкоштовний доступ до освітнього контенту Coursera за попередніми домовленостями триватиме до липня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next