АКТУАЛЬНО

Спільноти осіб із неповносправністю об'єднають у всеукраїнський рух та допоможуть впровадити соціальне підприємництво

Понеділок, 08 грудня 2014, 11:47
У Львові створено громадську ініціативу "Добрі руки". Волонтерський проект спрямований на об'єднання громадських організацій, які допомагають людям із неповносправністю, у всеукраїнський рух. Громадська ініціатива прагне впровадити соціальне підприємництво як головне джерело доходів спільнот-майстерень.

"Наш волонтерський проект планує зробити спільноти-майстерні осіб із неповносправністю фінансово незалежними. Рівень фінансування шляхом власних доходів буде покривати більшу частину витрат – аж до можливості повної самоокупності. Наша мета – зробити все необхідне для того, щоб у кожному містечку України, де проживають люди з особливими потребами, діяла спільнота, при якій вони б постійно збирались за спільною працею, зростали у вірі, ділились любов'ю та мали надію на повноцінне життя", – говорить координатор проекту "Добрі руки" Іван Гаргай.

Громадська ініціатива започаткує ресурсний центр, який шукатиме потенційних грантодавців для спільнот-майстерень. Також буде створено інтернет-майданчик для консультацій з юридичних, маркетингових, виробничо-технологічних, проектних та соціально-психологічних питань.

Найперше ініціатива має намір раз на спільно визначений період часу збирати представників з усіх майстерень, які ввійдуть до руху "Добрі руки", на навчальні зустрічі. Фахівці в галузях юриспруденції, маркетингу та проектного фінансування надаватимуть практичні консультації. Також будуть майстри, які навчатимуть новим видам робіт. Спільноти матимуть можливість ділитись досвідом у провадженні своєї діяльності.

За словами координатора, громадська ініціатива також сприятиме реалізації виробів спільнот-майстерень. Зокрема, буде створено спільну торгову марку.

13 грудня соціальний проект “Добрі руки” проведе першу конференцію "Шляхи досягнення фінансової незалежності спільнот осіб з особливими потребами".

Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті: dobri-ruky.org.

Група соціального проету "Добрі руки" у Фейсбуці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next