АКТУАЛЬНО

«Співпрацюйте з Божою благодаттю в ділі спасіння сучасної людини», - владика Богдан до місіонерів милосердя

Четвер, 10 березня 2016, 14:22
Таке завдання окреслив владика Богдан (Дзюрах), голова Оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя, звертаючись до місіонерів милосердя, які зібралися у Львові-Брюховичах на свою першу формаційну зустріч.

Під час зустрічі учасники заслухали доповідь владики Богдана на тему ролі й завдань сповідника в контексті Ювілейного року Божого милосердя, а також доповідь владики Йосафата (Мощича) про актуальні завдання проповіді Христового Євангелія в Україні. Доповідачі підкреслювали, що перш ніж стати "знаком і знаряддям Божого милосердя" для інших людей, місіонер повинен сам сприйняти Божу милість і глибоко пережити Боже Слово як скероване особисто до нього. 

На закінчення зустрічі владика Богдан освятив епітрахилі, спеціально виготовлені для місіонерів милосердя. Особливими розпізнавальними знаками цих літургійних риз є зображені на них логотип Ювілейного року та ікона Богородиці "Милосердя двері".

За словами голови Оргкомітету, "епітрахиль - це символ священичого служіння і знак Божої благодаті, яка супроводжує це служіння". Він також висловив побажання всім місіонерам милосердя в УГКЦ: "Вселенський Архиєрей виявив вам особливу довіру, уділяючи вам спеціальний мандат бути місіонерами Божого милосердя. А Господь запевняє вам усю небесну благодать, необхідну для належного виконання покладених на вас завдань. Від душі бажаю вам так служити, щоб наприкінці цього Ювілейного року ви з чистим сумлінням могли сказати словами святого апостола Павла: "Благодать Його в мені не була даремною". 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next