АКТУАЛЬНО

Стала відомою програма Всеукраїнської патріаршої прощі до Крилоса

Середа, 04 липня 2018, 12:06
У вівторок, 3 липня, в Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні відбулися збори протопресвітерів. Очолив засідання Митрополит Володимир (Війтишин).

Після спільної молитви до присутніх із духовним словом звернувся о. Василь Кривень, протопресвітер Черченський, який закликав роздумати над значенням і важливістю почитання Господніх Тіла й Крові. 

«Вшанування Пресвятої Євхаристії повинно бути для нас завжди на першому місці, адже немає величнішої та святішої дії», – зазначив отець-проповідник.

Згодом п. Тетяна Лапка, начальник відділу у справах національностей і релігій управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, повідомила, що 4 липня, о 14.00, в Івано-Франківській ОДА відбудеться нарада щодо порядку святкувань із нагоди 1030-річчя Хрещення Руси-України. Після обговорень було вирішено, що Святу Літургію відслужать 28 липня о 12.00 годині біля архикатедрального та митрополичого собору Воскресіння Христового.

Відтак п. Галина Гришко розповіла деталі вступу на катехитичний-педагогічний факультет, зазначивши, що прийом документів триватиме з 6 по 30 серпня.

Отець Євген Андрухів коротко ознайомив присутніх із діяльністю Комісії сакрального мистецтва Івано-Франківської архиєпархії та заохотив всіх, хто планує будувати чи реконструювати храми, звертатись до цієї інституції.

Також о. Андрій Чорненко представив програму Всеукраїнської патріаршої прощі до чудотворної ікони Матері Божої, що в с. Крилос, яка відбудеться 4–5 серпня 2018 року. Традиційно вона розпочнеться у суботу Божественною Літургією одночасно в Івано-Франківську, Калуші та Бурштині. Власне з цих трьох напрямків і вирушать паломники пішою ходою до святого місця. У Крилосі будуть організовані нічні чування та мистецька програма.

Головні події прощі розпочнуться у неділю, 5 серпня, коли вірні зустрічатимуть Отця і Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава. Предстоятель очолить Архиєрейську Божественну Літургію, початок якої цьогоріч о 9:00.

Наступні збори протопресвітерів в Івано-Франківській архиєпархії заплановані на 31 липня 2018 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next