АКТУАЛЬНО

Стан та виклики капеланського служіння УГКЦ обговорили з делегацією капеланів Канади

Середа, 13 липня 2016, 19:00
У середу, 13 липня 2016 року, відбулася робоча зустріч представників Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та Генерального штабу ЗСУ з делегацією капеланської служби Збройних сил Канади.

Делегацію з Канади очолив головний військовий капелан Канади Ґай Чепделейн. Разом із ним до України прибув Митрополит Юрій (Каліщак), Першоієрарх Української Православної Церкви в Канаді і член Міжконфесійної ради військового капеланства, та офіцери капеланської служби Збройних сил Канади.

Українську сторону представили військовий капелан УГКЦ отець Андрій Зелінський, референт Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Олександр Мельник, полковники Григорій Філь та Олександр Герус.

Під час цієї зустрічі офіцери капеланської служби Канади поділилися досвідом функціонування військового капеланства у Збройних силах Канади. Також присутні розмовляли про реалії капеланського служіння в Україні. Зокрема, отець Андрій Зелінський поділився власним досвідом служіння на території бойових дій на Сході України й розповів про сучасний стан і організацію капеланського служіння в УГКЦ та виклики, з якими зіштовхуються військові капелани УГКЦ на фронті.

Далі обговорили проблеми, пов’язані зі створенням інституту капеланства в Україні, випрацюванням його структури і основних завдань, про взаємодію Держави й Церкви в цьому питанні. Було зазначено, що на особливу увагу заслуговує розроблення системи навчання і практичної підготовки капелана до душпастирського служіння військовослужбовцям і їхнім родинам.

На завершення зустрічі представники Департаменту військового капеланства УГКЦ подякували членам канадської делегації за допомогу українським військовим під час війни, готовність до підтримки і майбутньої співпраці в справах капеланства.

Офіційний візит офіцерів капеланської служби Канади триватиме три дні.

Завтра, 14 липня 2016 року, відбудеться робоча зустріч із представниками Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та Генерального штабу ЗСУ України. А вже в п’ятницю, 15 липня, у м. Львів делегація з Канади зустрінеться з військовим єпископом Михайлом (Колтуном) та військовими капеланами Львівської архиєпархії.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next