АКТУАЛЬНО

Стартувала Великопісна екологічна ініціатива

Вівторок, 24 лютого 2015, 12:10
З початком Великого посту розпочалася ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», метою якої є допомогти глибше і повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення в повсякденному житті кожної людини.

Головними завданнями ініціативи є сприяння поширенню екологічного вчення Церкви та викорінення екологічних гріхів сучасності. Одним із ключових завдань ініціативи є допомогти переосмислити значення правди віри про Бога Творця та Спасителя для особистого життя і зробити відповідний внесок для того, щоб парафіяльні громади могли більш цілісно стати місцем зустрічі з живим Христом і свідчити про Нього своїм життям.

Особливий акцент цьогорічної ініціативи ставиться на тому, щоб допомогти краще зрозуміти значення Великопісної тріади: молитва – піст – милостиня, в контексті всього створеного Богом світу. Зокрема, для цього був підготований спеціальний буклет-путівник «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням».

У рамках ініціативи на загальноцерковному, єпархіальному та парафіяльному рівнях відбудеться низка освітньо-виховних та молитовних заходів, а також практичних акцій, спрямованих на вирішення конкретних екологічних проблем, як, наприклад, боротьба з підпалами рослинності, пластмасовою цвинтарною атрибутикою, пропаганда енергоефективності, насадження парафіяльних садів та парків тощо.

Організатори традиційно звертаються з проханням про допомогу до духовенства стосовно інформаційної підтримки Великопісної екологічної ініціативи, а також просять звертати увагу на питання християнської відповідальності за створений Богом світ у проповідях та підготовці вірних до святого таїнства Сповіді під час Великого посту.

Детальніше про ініціативу можна дізнатися на сайті «Відповідальність за створіння», а також в її безпосередніх координаторів – єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології. Також через контакти вказані на сайті або через референтів можна домовитися про організацію чи підтримку відповідних тематичних заходів, а також замовити для поширення буклет «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням» та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next