АКТУАЛЬНО

Стати однією християнською спільнотою: третій міжєпархіальний екологічний табір «Свіча-Зелен-світ»

Вівторок, 09 серпня 2016, 12:18
1–8 серпня 2016 р. у смт. Журавно у Стрийській єпархії відбувся традиційний табір екологічного спрямування «Свіча-Зелен-світ». Бюро екології УГКЦ у співпраці з Бюро екології Стрийської єпархії щороку організовують цей табір для дітей та молоді з цілої України. Молоді люди зі Стрийської єпархії, Івано-Франківської та Львівської архиєпархій, Луцького та Донецького екзархатів кількістю понад 60 осіб навчалася того, як по-християнськи ставитися до довкілля.

Щороку тематика табору дещо відмінна. Так, наприклад, кожен день цьогорічного був присвячений дням Божого творення світу. День розпочинався з Божественної Літургії, в часі якої виголошувалася духовна наука на тему окремого дня творення світу в контексті нашої християнської відповідальності за цей світ.

Упродовж дня діти мали гутірки, спортивні змагання, квести, складали пісні та вірші відповідно до заданої теми, мали її представлення на вечірній ватрі. Окремий день був присвячений питанням альтернативної енергії й енергозбереження. Цікаву лекцію для дітей провів п. Олег Шмілик, директор Стрийського енергетичного офісу з Майстернею енергозберігаючих технологій для квартир та будинків.

За час табору діти провели танцювальний флешмоб, акцію з прибирання, акцію з інформування мешканців смт. Журавна про християнську відповідальність за довкілля, а о. Михайло Неїжмак із Донецького екзархату мав цікаву ековікторину і лекцію дітям.

Цікавинкою цьогорічного табору було вивчення англійської мови, зокрема слів, що мають відношення до екології. Досвідчені аніматори та семінаристи зробили час перебування в таборі справді незабутнім для його учасників. Сльози при розставанні тих, які встигли подружитися, – це свідчення того, що всі на «Зелен-Світі» стали однією християнською спільнотою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next