АКТУАЛЬНО

Сто незрячих та слабо зрячих на Черкащині отримали звукові годинники

П'ятниця, 03 жовтня 2014, 18:49
Міжнародний благодійний фонд «Карітас» подарував для незрячих та людей з порушенням зору Смілянщини, що на Черкащині, сто наручних годинників з аудіо озвученням часу.

30 вересня священик Андрій Чик, настоятель парафії Святих апостолів Петра і Павла Української Греко-Католицької Церкви передав годинники незрячим та слабо зрячим людям, які знаходяться на обліку в Українському товаристві сліпих міста Сміли Черкаської області.

В УТОСі нараховується понад 300 осіб з вадами зору. Усі вони позбавлені можливості чітко бачити або взагалі бачити навколишній світ. Тому голосова функція наручного годинника буде орієнтувати їх у часі. Звичайно годинників вистачило не всім, їх віддали найбільш потребуючим. Так, очільниця УТОСу Наталія Ромащенко відмовилася від голосового годинника на користь більш потребуючих людей.

Священик Андрій парафії Святих апостолів Петра і Павла Української Греко-Католицької Церкви звернувся до присутніх з словами духовної підтримки. Він розповів біблійну притчу про таланти та наголосив, що в кожної людини, незважаючи навіть на вади, є свої таланти, що і відрізняє її від інших. Саме талантами ми можемо служити навколишнім людям. “Адже милосердя – це не тільки приймати, - але і віддавати те, що є, тішити людей своєю присутністю в цьому світі”, - наголосив священик.

Міла Кріч, газета “Сміла від А до Я”

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next