АКТУАЛЬНО

Стоп’ятдесятиліття храму відзначили в Микуличині

Понеділок, 17 вересня 2018, 11:45
16 вересня у с. Микуличин на Івано-Франківщині недільне Богослужіння з нагоди сто п’ятдесятої річниці з часу побудови храму Пресвятої Трійці очолили Архиєпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) та Єпископ Коломийський Василій (Івасюк).

Перед храмом парафіяни гостинно зустріли владик в гуцульських строях під сурми трембіт. Після привітань урочистості ювілею продовжилися Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив Митрополит Володимир. Із ним співслужили владика Василь, парох храму о. Григорій Чиборак, протопресвітер Яремчанський о. Богдан Скірчук та численне духовенство. Під час Богослужіння співав хор семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії імені свщмч Йосафата.

Під час проповіді митрополит Володимир пояснив присутнім зміст євангельської притчі про таланти, зазначивши, що ці дари доброго господаря ми повинні вміло використовувати.

«Сьогодні Євангеліє оповідає нам про те, що господар доручив своїм слугам таланти: один отримав п’ять талантів, другий – два, третій – один… Цим чоловіком, що розподілив своє майно, є Господь. Із кожним із нас Він вчиняє так само, зсилаючи свої незліченні ласки. Тому все своє життя ми свідомо повинні пам’ятати про звіт, адже Господь бажає, щоб ці дари кожен застосовував собі на добро і їх примножував», – сказав владика Володимир.

Після многоліття та спільного виконання духовного гімну «Боже, великий, єдиний» вірні процесійно рушили до сцени на подвір’ї храму, де відбулося вручення грамот місцевим жителям та очільникам влади за сумлінне виконання своїх обов’язків і ревне служіння Церкві.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.uа


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next