АКТУАЛЬНО

Сторінками життя митрополита Андрея

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:14
23 грудня 2015 року в приміщенні єпархіального управління відбувся науково-практичний семінар на тему «А двері його завжди були відкриті для кожного…» Сторінками життя митрополита Андрея», присвячений пам’яті митрополита Андрея Шептицького. Учасниками семінару були викладачі та директори відділень Центрів передподружньої підготовки Стрийської єпархії.

Розпочався семінар спільною молитвою та вітальним словом владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії. Доповідачем цього семінару була п. Наталя Сенківська, магістр богослов’я та науковий співробітник у ділянці церковної історії Українського католицького університету, яка провела екскурс у життя Великого митрополита, розглядаючи :

· ретроспективний огляд життєвого шляху митрополита Андрея;

· встановлення його особи як ієрарха Церкви;

· вибрані ділянки настанов щодо священників та їх священичого служіння;

· його праця з незахищеними верствами населення та дітьми-сиротами.

Лектор допомогла слухачам пройтися сторінками діяльності, артикулів і повчань духовного батька українського народу. Її розповідь перепліталася світлинами, історичними фактами та дитячими листами до Митрополита, які наповнені особливим милосердям та любов’ю дітей до нього. Протягом всього виступу лектором було відтворено всі періоди життя праведника віри: дитинство, роки навчання, юність, його пастирську турботу про Церкву, боротьбу, переслідування, заслання і все це перепліталось із сьогоденням, із нашою сьогодні терплячою Україною.

Завершився семінар спільною молитвою за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького та  взаємним спілкуванням як свідчення того, що ця зустріч допомогла ще раз пережити життєпис митрополита Андрея як духовного будівничого нашої нації.

stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next