АКТУАЛЬНО

Стрітенський обід волонтерів пенітенціарного служіння відбувся у Києві

Понеділок, 17 лютого 2020, 10:56
15 лютого 2020 року в Києві у Патріаршому центрі після святкової Божественної Літургії відбувся традиційний Стрітенський обід для волонтерів служіння в'язням.

Від створення Центру координації волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ минуло дев'ять років.

Пенітенціарна ідея має багато контекстів у житті особи і спільноти, церкви і соціуму. Вона залишається привабливою для нас, приналежних до різних поколінь і покликань. Серед нас - правники і педагоги, медики і богослови, підприємці і студенти вищих освітніх закладів. У центрі зацікавлення нас усіх перебуває проблематика добра і зла, свободи і відповідальності, справедливості і милосердя. Декому із нас неодноразово доводилося бувати у в'язницях. Іншим - брати участь у доброчинних і суспільно-просвітницьких акціях. 

За нашими плечима - ініціативи, як служба листування, соціальні дні у в'язниці, книга в'язням, конкурси і пересувні експозиції образотворчого мистецтва в'язнів, перевірка зору в'язнів, супровід матерів з маленькими дітьми до 3-х років. Ми ділимося своїм досвідом і розумінням смислу пенітенціарної ідеї з соціумом, до якого належимо. Ми маємо надію.

Стрітенські збори є традицією, яка допомагає підсилити відчуття спільноти в учасників пенітенціарного служіння Церкви. Покликання до цієї служби приходить до вірян різного віку й професії. Деколи вони не знайомі одне з одним, бо беруть участь у подіях служіння, які відбуваються в інший час. Нині Центр об'єднує численних волонтерів, що регулярно долучаються до заходів служіння, понад 70 добровольців долучаються до заходів принагідно. Серед них також семінаристи.

У Києві в лютому 2011 року для кращої координації в’язничного служіння було створено Центр волонтерської співпраці. Його натхненниками були Володимир Левченко, Андрій Дорчак, Тарас Пшеничний, Христина Шонь, Василь Возняк. Центр має на меті об’єднати волонтерський рух на допомогу капеланам. За організацію заходів цього руху нині відповідає Павло Загороднов, референт Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next