АКТУАЛЬНО

Стратегію соціального служіння презентували працівникам БО «Карітас-Київ»

Четвер, 01 лютого 2018, 11:02
Керівник Відділу соціального служіння УГКЦ, віце-президент Карітасу України о. Андрій Нагірняк зустрівся з працівниками БО «Карітас-Київ» і презентував Стратегію соціального служіння та етичні стандарти Карітасу. Про це повідомляє о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

Отець Андрій Нагірняк ознайомив присутніх з авторською розробкою, в якій закладено програмні засади та основні принципи діяльності Благодійного фонду «Карітас України», а також соціальне служіння Церкви. Священик наголосив: «Наше служіння повинно бути чітко підпорядковане нашій місії, яка випливає з християнських морально-етичних принципів».

Учасники семінару переглянули візуальний матеріал: роздуми Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, який, аналізуючи євангельський епізод про багача і Лазаря, зумів глибоко та яскраво продемонструвати роль і значення милосердя не тільки для тієї людини, що отримує допомогу, а перш за все для тієї особи, яка є джерелом добра й милосердя.

Далі учасники зустрічі могли висловитися щодо соціального служіння на основі роздумів Блаженнішого Святослава. Отець Андрій Нагірняк поставив акцент на головній тезі Глави УГКЦ, який, цитуючи св. Августина, зауважив, що людина, яка чинить милосердну любов, отримує велику благодать, відчуваючи у своєму серці Божу присутність.

Віце-президент «Карітас України» о. Андрій Нагірняк також висвітлив тему «Організаційна культура та етичні стандарти Карітасу України». Водночас він подякував директору БФ «Карітас-Київ» о. Роману Сиротичу та всім співпрацівникам за сумлінне служіння та якісні стандарти праці.

 

Прес-служба «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next