АКТУАЛЬНО

Стрийський інститут святих Йоакима і Анни розпочав вишколи для викладачів Центрів передподужньої підготовки

Понеділок, 25 березня 2019, 11:13
21 березня 2019 року в м. Стрию розпочалися вишколи викладачів Центру передподружньої підготовки Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни.

На першому турі навчання розглянули «Канонічне та цивільне право» стосовно укладення шлюбу та «Психології сімейного життя». Зустріч проходила двома етапами. У першій частині передбачалося представлення самої лекції на основі презентації (слайдів і коротеньких відеороликів), щоб спростити розуміння та засвоєння з боку наречених поданої інформації. На другому етапі зустрічі учасники мали можливість запропонувати для обговорення різні складні ситуації, які виникали на передподружніх навчаннях. Зокрема, мова йшла про випадки підготування неповнолітніх осіб чи у старшому віці, про подібності та відмінності церковного і цивільного права в питаннях шлюбу, як і психологічних особливостей перебігу подружнього життя.

Навчання проводиться для покращення якості викладів і підвищення кваліфікації викладачів у всіх дев’яти відділеннях Центру передподружнього підготування Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї  святих Йоакима і Анни.

На наступних вишколах будуть розглянуті теми: «Богослов’я подружжя», «Біоетичні аспекти подружнього життя» та «Відповідальне батьківство».

Західне бюро «живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua/


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next