АКТУАЛЬНО

Структурні підрозділи Патріаршої курії УГКЦ, які допомагають долати наслідки війни, скоординували свою діяльність

Неділя, 10 грудня 2017, 23:28
У п’ятницю, 8 грудня, з ініціативи о. Андрія Максимовича, адміністратора Патріаршої курії, та владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії, голови Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви, відбулася робоча зустріч працівників Департаменту військового капеланства, Комісії у справах родини, Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, Комісії у справах мирян, Відділу розвитку та Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ з метою скоординувати і оптимізувати співпрацю вищезгаданих комісій та діяльності Церкви загалом.

Також ця зустріч була важливою для пошуку способів подолання наслідків кризи, яка спричинена війною, що триває на Сході України, а також для спільного пошуку відповідей на все нові виклики, які постають.

«Сьогоднішня зустріч − це спроба скоординувати і оптимізувати нашу співпрацю. Дуже важливо не даремно витрачати енергію, бо є відчуття, що багато проектів перетинаються, дублюються і накладаються. Я наполегливо прошу, щоб кожен долучився і доклав зусиль до того, щоб усім нам покращити роботу. Тоді коефіцієнт корисної дії стане значно більший», − зазначив адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович.

На заході владика Богдан (Манишин) представив головні напрями служіння: реабілітацію осіб з ПТСР (ПТСР − посттравматичний стресовий розлад), їх формацію, супровід, і розповів про особливості їхньої теперішньої роботи.

Як підсумок активної праці і обговорення, було прийнято колегіальне рішення призначити відповідальних за окремі напрямки діяльності. Зокрема, о. Ростислав Височан став координатором у підготовці програми і проведенні літніх таборів для дітей, які підпадають під категорію дітей війни: діти військовослужбовців, діти прифронтової зони, діти, батьки яких загинули чи поранені, внутрішньо переміщені діти. Отець Руслан П’яста тепер буде координатором у проведенні реабілітації для сімей військовослужбовців, медичних капеланів, волонтерів зони АТО та психологів-волонтерів, о. Володимир Пігічин – координатором психологічного вишколу для священиків, семінаристів, монашества, а Іванна Гудь призначена координатором Всеукраїнської мережі навчально-реабілітаційних центрів для дружин і матерів учасників АТО (її діяльність полягає у проведенні навчальних семінарів і координації функціонування груп взаємної підтримки дружин і матерів у єпархіях та екзархатах Української Греко-Католицької Церкви).

Зазначимо, що координаційні зустрічі такого формату будуть проводитися щоквартально.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next