АКТУАЛЬНО

Стрітенська свічка та благодійна допомога для сімей воїнів АТО з Вишневого та Святопетрівського

Четвер, 16 лютого 2017, 12:48
З нагоди свята Стрітення Господнього вірні УГКЦ у парафіях Святої Анни в м. Вишневому та Святих Володимира і Ольги в с. Святопетрівське Києво-Святошинського р-ну під проводом свого душпастиря прот. Володимира Мальчина організували свято для сімей воїнів АТО, які зараз стоять на захисті Батьківщини.

Пані Світлана Шемберко, відповідальна за соціальне служіння в парафії Святої Анни, зв'язалася із кожною родиною і запросила всіх членів сім'ї на спільну молитву. Після Божественної Літургії парафіяни м. Вишневого під проводом п. Оксани Калюс показали для гостей інтерактивну сценку «Сліди на піску», метою якої було спонукати до призадуми, щоб прожити своє життя так, аби залишити по собі добрий слід у цьому світі. Відтак о. Володимир відслужив Молебень до Богоматері, помолившись поіменно за всіх вишнівчан, які зараз перебувають на фронті. Після того священик освятив стрітенські свічки, які вручив кожній родині із закликом: «Нехай ця свічка не буде просто оберегом у наших домівках…Запалюймо її кожного вечора у 21:00 в колі наших сімей і молімося разом за наших воїнів-захисників, щоб Господь захоронив їх від ворожих наступів і повернув живими та неушкодженими до рідних домівок».

Після спільної молитви 40 родин військовослужбовців  з Вишневого і 14 родин із Святопетівського отримали понад 180 продуктових наборів, які надав БФ "Карітас-Київ" на чолі з прот. Романом Сиротичем, синкелом у справах соціального служіння Київської архиєпархії. «Цей дарунок, - відзначив у своєму слові о. Володимир, - є досить скромним, але він має на меті показати, що ми, як громада, цінуємо подвиг наших воїнів-захисників і готові підтримувати їхні родини в той час, як вони стоять на сторожі нашого миру та безпеки». Місцева поетеса п. Тетяна Домашенко подарувала сім’ям військових свою поетичну збірку «Ангели-охоронці», присвячену воїнам-захисникам. У святкуваннях взяли участь депутати районної ради, працівники військкомату та громадські активісти міста.

Повідомив о. Володимир Мальчин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next