АКТУАЛЬНО

Стрітенський збір для волонтерів служіння в'язням відбувся у Києві

Понеділок, 15 лютого 2016, 13:11
13 лютого 2016 року в Києві на Подолі відбувся Стрітенський обід для волонтерів служіння в'язням. Від створення Центру координації волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ минуло п’ять років. Подарунком для учасників заходу стала зустріч із Семеном Глузманом і Тетяною Яблонською, громадянська позиція яких є моральним дороговказом для служіння душпастирів і діяльних християн.

У Києві в лютому 2011 року для кращої координації в’язничного служіння було створено Центр волонтерської співпраці. Його натхненниками були Володимир Левченко, Андрій Дорчак, Тарас Пшеничний, Христина Шонь, Василь Возняк. Центр покликаний об’єднати волонтерський рух на допомогу капеланам. За організацію заходів цього руху нині відповідає Павло Загороднов, референт Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

Стрітенські збори є традицією, яка допомагає підсилити відчуття спільноти в учасників пенітенціарного служіння Церкви. Покликання до цієї служби приходить до вірян різного віку й професії. Деколи вони не знайомі одне з одним, бо беруть участь у подіях служіння, які відбуваються в інакший час. Учасники зустрічі поділитися пережитим у рік минулий та поглянути на можливості, які пропонує календар заходів 2016 року. Нині Центр об'єднує 48 волонтерів, що регулярно включаються у заходи служіння, ще близько 70 добровольців прилучаються до заходів принагідно.

Пережитий рік волонтерського служіння виявилися багатими на яскраві події. Численні нові закони: про пробацію, капеланство, про інший порядок обрахування строків покарання (так званий Закон Савченко), поліційна, судова і пенітенціарна реформа -  поставили перед священиками і волонтерами нові виклики.  Добродій Ігор Свєтлічний, професійний адвокат і журналіст, прокоментував закон про перерахування термінів відбування покарання, (Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» від 26.11.2015 № 838-VIII) згідно якого звільненню підлягає значна кількість засуджених.

При нагоді зустрічі волонтери поспілкувалися з Семеном Глузманом і Тетяною Яблонською, громадянами з великої літери.

Світлини зустрічі

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next