АКТУАЛЬНО

Студенти Івано-Франківської духовної семінарії взяли участь у «Лесиних читаннях»

Четвер, 27 лютого 2020, 14:01
25 лютого 2020 року з нагоди 149 років від дня народження Лесі Українки студенти Івано-Франківської духовної семінарії під керівництвом директора бібліотеки Іванни Стрихар взяли участь у «Лесиних читаннях», які проходили у Народному домі «Княгинин».

Учасниками творчого заходу були бібліотекарі, вчителі та учні шкіл міста Івано-Франківська, громадські діячі, представники творчої інтелігенції.

Із вітальним словом перед учасниками заходу виступила пані Іванна Стрихар, яка наголосила на важливості цього дійства. Студенти Академії декламували вірші відомої поетеси не тільки українською, а й німецькою, італійською та білоруською мовами. Продовжилися «Лесині читання» у книгозбірні Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, де директор бібліотеки Іванна Стрихар розповіла про епістолярну спадщину Лесі Українки. Зокрема, прочитала лист поетеси до Сергія Мержинського «Твої листи завжди пахнуть зов’ялими трояндами».

Читання відбулися в затишній, дружній атмосфері, під час яких студенти ділилися спогадами про вивчення творчості Лесі Українки, а також декламували найулюбленіші вірші.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next