АКТУАЛЬНО

Студенти Київського осередку Товариства «Обнова» склали присягу на вірність Церкві

П'ятниця, 02 липня 2021, 11:35
1 липня 2021 року студенти Київського осередку Товариства українських студентів-католиків «Обнова» склали присягу на вірність Церкві.

Урочиста подія відбулася після Божественної Літургії у храмі Святих рівноапостольних Володимира та Ольги УГКЦ у місті Борисполі. Молитву очолив та прийняв присягу студентів духівник Товариства о. Григорій Березюк.

Обновляни заприсяглися бути вірними УГКЦ, поглиблювати свої знання правд віри, вчення Христової Церкви та невтомно долати шлях до істини. Також вони обіцяли берегти та реалізовувати покликання студента-обновлянина, сумлінно виконувати обов’язки члена спільноти та зростати у святості, наслідуючи життя святих та плекати традиції української землі. Кожен із тих, хто склав присягу, на пам’ять про цю подію отримав посвідчення дійсного члена Товариства та пам’ятний значок.

Наприкінці посвяти обновляни виконали святковий гімн Товариства:

«Мета у нас єдина і гасло одне:
«У Христі цілий світ обновити!»
Перед Богом вклякнем обновитись Взірцем,
Батьку з неба, почуй ці молитви»

Нагадаємо, що Товариство українських студентів-католиків «Обнова» є рухом мирян студентів та інтелектуалів. Метою спільноти є духовно-інтелектуальний розвиток української молоді, впровадження цінностей християнства до життя, навчання та професійної діяльності. «Ми – спільнота, яка поєднує молодь, що прагне до особистого зростання на духовних засадах християнства Київської церковної традиції. Для цього ми проводимо зустрічі з доповідями та дискусіями на актуальні теми, що охоплюють різні сфери життя. Питання соціального, правового, морально-етичного, богословського, наукового характеру ми розглядаємо через призму християнства», – зазначають учасники спільноти.

Особливу увагу Товариство звертає на біблійні читання. Під час зустрічі кожен учасник має змогу відкрито обговорити будь-яке питання в рамках відведеної теми. Супровід тематичних та біблійних обговорень здійснює духівник. «Обнова» діє під духовною опікою Української Греко-Католицької Церкви, але вона є добровільним громадським об’єднанням. Гасло спільноти – „Обновити все у Христі!”

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next