АКТУАЛЬНО

Студенти львівських вишів провели день духовної віднови у Свято-Успенській Унівській лаврі

Четвер, 08 жовтня 2020, 12:33
«Візьми своє життя і зроби з нього шедевр!» – ці слова святого Івана Павла ІІ стали гаслом дня духовної віднови для студентів львівських закладів вищої освіти, який організував Центр студентського капеланства Львівської архиєпархії у Свято-Успенській Унівській лаврі Студійського уставу. Унівський монастир разом із трьома студентськими капеланами: о. Романом Довганем, о. Ігорем Хомічаком та о. Богданом Куликом – відвідали майже тридцять студентів. Зустріч відбулася 6 жовтня.

Протягом дня студенти мали можливість поміркувати над змістом слів «життя» та «шедевр». На початку разом помолилися Молебень біля Унівської ікони Пресвятої Богородиці, потім для молоді провели екскурсію комплексом, після чого відбулася молитва Тезе з розважаннями. Під час молитви о. Роман провадив духовну науку на тему: «Маєш дар, то зроби з нього шедевр», а саму молитву співав новостворений колектив храму Пресвятої Трійці.

Після духовного відпочинку розпочався невеличкий пікнік, бо, як кажуть не лише капелани, оскільки людина має душу, то хоче молитви, має тіло – хоче їсти та розваг. Пікнік незмінно супроводжувався українською піснею та спілкуванням студентів із капеланами.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next