АКТУАЛЬНО

Студенти магістерської програми з наук про дані УКУ здобули перше місце у міжнародному конкурсі

П'ятниця, 01 грудня 2017, 14:56
Команда студентів магістерської програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) Українського католицького університету перемогла у фіналі міжнародного конкурсу 2017 Queen‘s International Innovation Challenge, що відбувся 24 листопада в Торонто. Переможці отримали нагоду представити свій проект на міжнародній арені та грошову винагороду сумою $20,000.

У фіналі змагання взяли участь 9 країн: Австралія, Англія, Бразилія, Індія, Канада, Португалія, США, Угорщина та Україна. Команда магістрантів УКУ «Seat & Eat» розробила проект «Crop Saver: застосування штучного інтелекту для визначення хвороб рослин» («Crop Saver: AI for Plant Disease Recognition»). Завдяки цьому проекту фермери зможуть виявити захворювання посівів на ранніх стадіях, бачити зони ураження культур, мати дані стану ґрунтів та навіть рекомендації щодо оптимальних заходів для збільшення урожаю

У складі команди «Seat & Eat» – студенти Орест Купин, Олег Підгірняк, Маркіян Костів та Борис Ольшанецький. Магістрант програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ, Орест Купин зазначає,  що команда розробила платформу, яка збирає, аналізує та візуалізує дані з сільськогосподарських дронів. Над першим прототипом цієї платформи та презентацією працювали майже місяць.

«Їх проект є вдалим, адже він практичний та використовує багато алгоритмів аналізу даних. Та найважливіше, що його можна перетворити на стартап і виготовити продукт. За допомогою цієї перемоги ми хочемо створити нові можливості та популяризувати обмін для стажування українських та канадських студентів в університетах та компаніях», - сказав професор УКУ та Університету Торонто, старший науковий аналітик IBM, викладач курсу «Вступ до науки про дані» Олександр Романко.

Олексій Молчановський, керівник магістерської програми з наук про дані (MS in Computer Science with specialization in Data Science) УКУ сказав: «Навчитися технологіям Data Science можна будь-де: онлайн курси, звичайні курси від різних компаній тощо. Але творення можливостей і користання з них – це те, чим ми відрізняємося. Ми вважаємо прекрасним результатом той факт, що вже з першого набору програми студенти почали користатися з цих можливостей, а цьогоріч ми отримали такий неймовірний результат – перше місце у міжнародному конкурсі. Як на мене, то це доводить правильний вибір нашого шляху розвитку».

До речі, команди магістрантів факультету прикладних наук УКУ вже другий рік поспіль потрапляють до фіналу Queen’s International Innovation Challenge. Зокрема, Орест Купин із однокурсниками здобули 3 місце з 300 на цьому ж змаганні минулоріч завдяки проекту для банку Монреалю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next