АКТУАЛЬНО

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського слухали доповідь про життя митрополита Андрея

Вівторок, 24 листопада 2015, 16:45
19 листопада владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, зустрівся з викладачами та студентами Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського. Декілька сотень майбутніх працівників сфери медицини слухали доповідь про життя і діяльність митрополита Андрея Шептицького.

На заході, який приурочили 150-й річниці  від дня народження митрополита  Андрея Шептицького, владика Теодор виокремив його важливі риси, що їх сучасна молода людина повинна наслідувати заради власного та суспільного добра.

За словами єпископа, владика Андрей віддав своє життя для Церкви і народу, бо прагнув такі діла довершити, котрі б і пізнішим поколінням служили, а працю для майбутнього він вважав за річ у сто раз важливішу, як все, що можна для хвилі теперішньої зробити.

«Можна і треба плекати різні великі ідеали, ідеал наукової праці, ідеал витривалої послідовної й ідейної праці для родини й народу… Але кожному з молодих треба, безумовно, ідеалу бути добрим, а то і досконалим, великим християнином… молодь мусить розуміти, що від того залежить успіх у досягненні всіх інших ідеалів», - сказав єпископ Теодор, цитуючи слова митрополита Шептицького.

Аналізуючи сучасну кризу авторитетів, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський звернув увагу слухачів на твердження митрополита Андрея про те, що «падіння авторитету завжди небезпечне. Хто відкидає авторитет старших, легко відкине авторитет батьків, а відтак кожен інший авторитет. Легковажне ставлення до думки й досвіду старших є відкиненням авторитету віку й досвіду».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next