АКТУАЛЬНО

Студенти Української папської колегії Святого Йосафата зустрілися з ліквідаторами наслідків Чорнобильської аварії

П'ятниця, 22 квітня 2016, 16:31
"Ви є для нас прикладом того, як цілопально можна посвятитися іншим, не шкодуючи власного життя, - прикладом того, як кожен може послужитися на своєму місці", - сказав віце-ректор Української папської колегії Святого Йосафата до ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії.

Студенти Української колегії мали нагоду зустрітися з ліквідаторами Чорнобильської аварії, які перебувають у Римі для участі в міжнародній конференції з нагоди 30-х роковин Чорнобильської трагедії, котрі напередодні також взяли участь в аудієнції зі Святішим Отцем Франциском у Ватикані.

Зустріч із цими людьми стала унікальною нагодою побути разом із ними, почути їх, молитися за них і від них вчитися. Ліквідатори з України та Білорусі ділилися своїми болями, переживаннями, споминами, тривогами, а також свідченням того, як потрібно вчитися з історії, вірити в життя та жити заради інших.

"Ми хоронили смерть", - ці слова, сказані одним із ліквідаторів, справді закарбувалися в серці і є доказом справжньої християнської любові та милосердя до ближнього!

"Ми хочемо подарувати вам дзвіночок - глиняний дзвіночок, такий самий, як ми подарували Папі Франциску, щоб його слабкий звук, як і слабким та забутим щоразу більше стає голос Чорнобиля, через голос Католицької Церкви нагадав усьому світові про страшну трагедію ХХ століття, котра принесла багато горя всьому людству!" - сказав представник білоруської делегації, подарувавши студентам глиняний "чорнобильський дзвоник".

На завершення зустрічі всі спільно молилися за жертв трагедії Чорнобиля, особливо за тих, про яких один із присутніх на зустрічі ліквідаторів сказав у своєму вірші: "що зупинили смертю смерть"... 

Усі також отримали архиєрейське благословення, що його вділив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, котрий супроводжував делегацію в їхньому паломництві до Рима.

www.facebook.com/pontificioistitutoucraino

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next